Kurucu Temsilcisi - Kağan KALINYAZGAN

Değerli Öğretmenlerimiz, Velilerimiz ve Atatürk’ün izinden yürüyen Sevgili Öğrenciler,

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anmak için bugün bir araya gelmiş bulunuyoruz.

YÜCE Okulları çatısı altında geçirdiğimiz her 10 Kasım, sadece Atatürk’ü anma günü değil, onun en büyük eseri olan Cumhuriyeti koruma ve geleceğe taşıma azmimizi yaşattığımız gündür. Çünkü

Cumhuriyet demek, özgürce yaşamak demektir.

Cumhuriyet demek, uygarlık ve çağdaşlık demektir.

Cumhuriyet demek, umut demek, aydınlığı karanlığa tercih etmek demektir.

Cumhuriyet demek, Mustafa Kemal Atatürk demektir.

Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğindeki Kurtuluş mücadelesinin ardından kurulan Cumhuriyet’in geçtiğimiz ay yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladık. Bugün ise 97 yılını geride bıraktığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82. yılında minnet ve özlemle anıyoruz. Ne kadar şanslıyız ki, tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birinde, Türk ulusunun karşısına Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dahi çıkmış ve onun izinde ülkemiz karanlıktan aydınlığa kavuşmuştur.

“Benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti’dir” diyen Atatürk, Cumhuriyeti, Türk gençliğine emanet etmiştir. Kendisinin ölümünden sonra ne olacağı endişesini taşıyanlara, “Mustafa Kemaller artık 20 yaşında” yanıtını vererek Türk gençliğine ne kadar güvendiğini ifade etmiştir.

Sevgili Yücelen Gençler

Atatürk’ün hayatı ve sözleri bizler için rehber niteliğindedir. Bizim görevimiz onun mücadelelerle dolu hayatını, düşüncelerini ve gelecek nesillere emanet olarak bıraktığı ideallerini sizlere aktarmak, hatta bugün olduğu gibi yaşatmaktır. Sizlere düşen görev ise onun zaferlerinden, eserlerinden ve cesaretinden alacağınız güçle; onun yolundan hiç ayrılmadan yürümeye ve ilerlemeye devam etmektir.

Unutmayın! O sizlere her zaman güvenmişti. Bu anlamda bizler de geleceğimiz olan sizlerin onun en büyük eserim dediği Cumhuriyeti ve değerlerini yaşatacağınıza güveniyoruz. Bunun için Ata’mızın mirasına sahip çıkarak gösterdiği yoldan ilerleyeceğinize ve Onu örnek alarak;

Attığınız her adımda akıldan, bilimden ve sanattan yana olacağınıza,

Başarılı olmak için zorluklarla mücadele edeceğinize ve vazgeçmeyeceğinize,

Doğrulardan yana olarak her durumda hakikati arayacağınıza,

Tercihinizi her zaman haktan ve adaletten yana kullanacağınıza,

Tutum ve davranışlarınızla çevrenize örnek olacağınıza,

tüm kalbimizle inanıyoruz.

Böylelikle Atatürk’ün izinde yürüyen Türk Gençliğini temsil ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin tekrar çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasına katkı sağlamış ve Ata’mızın manevi mirasına sahip çıkmış olacaksınız. Ata’mızın Gençliğe Hitabesinin sonunda belirttiği gibi, muhtaç olduğunuz kudretin damarlarınızdaki asil kanda mevcut olduğunu unutmayın.

Ey ulu önderimiz Atatürk, Sen ebedi mekânında rahat uyu. “En büyük eserim” dediğin Cumhuriyet bizlere emanettir ve bizler Cumhuriyet ve devrimlerinin yılmaz bekçileriyiz.

Bir 10 Kasım’da daha aziz hatıraların önünde saygıyla eğiliyor, seni rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Seni çok seviyor ve çok özlüyoruz.

Saygılarımla,

Kağan Kalınyazgan