Kurucumuz

Yücel KALINYAZGAN 1940-2008

YÜCE Okulları 1988 yılında matematik öğretmeni Yücel Kalınyazgan tarafından kuruldu.

Yücel Kalınyazgan, matematik öğretmeni olmasının yanında bir eğitim gönüllüsü ve öğrencilerini çok seven bir özel okul kurucusuydu. Yücel Kalınyazgan, çalışma hayatı boyunca Türkiye’de eğitimin ve öğretimin gelişmesine öncülük yapmış örnek bir eğitimcidir. Türkiye’nin kalkınmasında en önemli etkenin eğitim-öğretim olduğuna inanmış ve bu inançla ülkemize örnek olacak öğretim kurumları kurmuş, başarılı projelere imza atmıştır.

Gerçek bir vatansever, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk tarihini özümsemiş bir eğitmen olarak öğrencilerinin sevgi ve saygısını kazanmış olan Yücel Kalınyazgan, bu sevginin bir işareti olarak öğrencileri tarafından Yücel Baba olarak anılıyordu. Kurucusu olduğu kurumlarda birçok gence burs vererek onların başarılarına destek olan Yücel Baba, gerçek bir hayırseverdi.

Ömrünü ülkemizin eğitimine adayan, yüreği; yurt, bayrak, insan sevgisi ile dolu olan, Türk Milli Eğitim sistemine pek çok katkıları bulunan Yücel Kalınyazgan, 23 Aralık 2008’de aramızdan ayrıldı.

İnanıyoruz ki; O’nun modern Türkiye heyecanıyla kurduğu okullarında yetişen gençler, Yücel Baba’larının izinden yürüyerek teslim aldıkları bayrağı daima yükseklerde taşıyacaktır.