Ana Sayfa / Güncel / Duyurular

"Tiyatro Haftası" etkinliği

25-29 Mart tarihleri arasında okulumuzda Tiyatro Haftası etkinlikleri yapılacaktır. Bu etkinlik, sanatın çocuklar üzerindeki dönüştürücü gücünü kutlamayı ve onları farklı kültürlerin, hikâyelerin ve karakterlerin zenginliği ile tanıştırmayı hedefliyor. Eğitimin akademik başarılarla sınırlı olmadığına, elbette bununla birlikte öğrencilerimizin duygusal ve sosyal becerilerini geliştirmelerine olanak tanımak amacıyla yapılacak etkinliklere anaokulundan liseye kadar tüm düzey öğrencileri katılacaktır.

"18-22 Mart Ulusal Kahramanlarımız Haftası"

Vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadele eden kahramanlarımızı anma ve onlara olan minnettarlığımızı ifade etme haftasındayız. 18-22 Mart Ulusal Kahramanlarımız Haftası boyunca çocuklarımızla birlikte, geçmişimizin cesur yüreklerini onların destansı mücadelelerini ve bu toprakları bize vatan kılan olağanüstü fedakârlıkları anma fırsatı bulacağız.  Bu hafta kapsamında okulumuzda düzenleyeceğimiz etkinliklerle çocuklarımıza atalarımızın mirasını, tarihimizin dönüm noktalarını ve milli değerlerimizin önemini aktaracağız. Onlara geçmişten aldığımız ilhamla geleceğe nasıl yön verebileceğimizi ve kahramanlarımızın izinde nasıl ilerleyebileceğimizi göstereceğiz. Bu haftada anaokulundan liseye tüm öğrencilerimiz yaş gruplarına uygun şekilde düzenlenecek etkinliklerle tarihimizi daha yakından tanıyacak ve bu büyük mirasın bir parçası olmanın gururunu yaşayacaklar. Her bir etkinlik, öğrencilerimizin milli bilinçlerini pekiştirmenin yanı sıra onlara kahramanlarımız gibi cesur, fedakâr ve vatansever bireyler olmanın önemini anlatmayı amaçlamaktadır.

"Matematik Haftası" etkinliği

11-15 Mart tarihleri arasında okulumuzda Matematik Haftası etkinliği yapılacaktır. Hafta boyunca, Matematik ve günlük hayat arasındaki bağlantıları keşfetmek, öğrencilerimizin sayılar dünyasına olan ilgisini artırmak ve 14 Mart Pi Günü'nü coşkuyla kutlamak amacıyla yapılacak etkinliklere anaokulundan lise düzeylerine kadar, tüm öğrencilerimiz katılacaktır.

“Doğa ve Çevre” etkinliği

Okulumuzda, 4-8 Mart Haftası “Doğa ve Çevre” etkinliği yapılacaktır. Öğrencilerimizin doğa ve çevre bilincini artırmak, sürdürülebilir bir gelecek için gerekli değerleri ve davranışları kazanmalarını sağlamak amacıyla yapılacak etkinliğe anaokulundan liseye kadar tüm öğrencilerimiz katılacaktır. Bu hafta boyunca, öğrencilerimiz doğanın ne kadar kırılgan ve korunması gereken bir hazine olduğunu, geri dönüşümün önemini, su tasarrufu gibi küçük adımlarla nasıl büyük farklar yaratabileceklerini öğrenecekler.

“Akıl Oyunları” etkinliği

26 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında okulumuzda “Akıl Oyunları” etkinliği yapılacaktır. Bu hafta boyunca öğrencilerimiz matematiksel düşünme, dil becerileri, hızlı hatırlama ve odaklanma gibi temel yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyacak bir dizi aktiviteye katılacak. Ama bunun yanı sıra takım çalışması ve sosyal beceriler gibi hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları becerileri de pekiştirecekler. Çocuklarımıza yeni zorluklarla başa çıkma, farklı çözüm yolları arama ve stratejik düşünme gibi beceriler kazandıracak etkinliğimize anaokulundan liseye kadar tüm düzey öğrencilerimiz katılacaktır.

“Anadili Haftası” etkinliği

19-23 Şubat tarihleri arasında okulumuzda “Anadili Haftası” etkinliği yapılacaktır. Ekinliğin amacı, öğrencilerimizin diller arası köprüler kurmalarını, farklılıkları selâmlayıp birbirlerinin zenginliklerini daha iyi anlamalarını sağlamaktır. Öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirme ve onları küresel bir dünya vatandaşı olarak yetiştirme hedeflerinin bir parçası olan Anadili Haftası etkinliklerine, anaokulundan liseye kadar tüm öğrencilerimiz katılacaktır.