Veli Görüşleri

Deniz HASIRCI

Yüce Okulları ile 2007 yılında tanıştık. 2007’de anasınıfına başlayan büyük oğlumuz Okyanus şu an 11., 2010’da birinci sınıfa başlayan küçük oğlumuz Atlas da şu an 8. Sınıfta. Yüce’de karar kılmamızdaki en büyük etken ortamın renkli ve hayal gücünü destekleyici yapısı idi. İleriki senelerde de Atatürkçü düşünce yapısı, dünya görüşü, PYP/MYP/IB programlarının olması, yabancı dil eğitiminin seviyesi ve teknolojiye verdiği önem bizim için önemli etkenler oldu. Çocukların otoriteye karşı gelme isteğiyle dolu oldukları lise döneminde ise, yönetici ve öğretmenlerin çocuklarla birebir, sıcak ama buna rağmen seviyeli ilişkisi de ayrıca olumlu bulduğumuz bir özellik oldu.

Mediha ERASLAN

YÜCE İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim gören iki evladım var. Oğlum şu anda 7.sınıf öğrencisi ve ilkokul birinci sınıftan bu yana YÜCE de eğitim alıyor. YÜCE Okullarını tercih nedenimiz, öncelikle akademik disiplini ve kurallardan ödün verilmemesi... Ayrıca Atatürk ilkelerine son derece bağlı bir okul. Kızım da 2.sınıfta eğitimine devam ediyor. Her anlamda çok memnunum. Gerek öğretmenlerimizin gerekse okul yönetiminin her zaman insani ve yardımsever yaklaşımları için çok teşekkür ederiz.

Burçak Öktenoğlu

Oğlumuz Umut Efe bu yıl 6.sınıfta öğrenim görüyor. Biz YÜCE ailesine katılalı tam 6 yıl olmuş. 1.sınıfta kendimizi neden Hazırlık ve Anaokulu dönemlerinde de burada olmadığımız konusunda sorgularken bulduk. İlkokul 3.sınıfta olan kızım Ela Naz bu memnuniyetimizden dolayı ön hazırlık gurubundan itibaren YÜCE’li oldu ve YÜCE’de geçirilen okul öncesinin bize kattıkları çocuğumuzun mutluluğundan çok rahat gözlemlenebiliyor. Her iki çocuğumuzun hem akademik hem de sosyalleşme açısından çok memnunuz. Kendine güvenen, başarı odaklı, aynı zamanda mutlu olmaları bu ailenin bir parçası olmamızın en büyük nedenidir. Kıymetli yavrularımızın öğretim süreçlerinde mutlu, sosyal ve donanımlı birer birey olmaları için özveriyle çalışan tüm YÜCE AİLESİNE tesekkurlerimizi sunarız.

H. Alper GÜRKÖK
Yüce Fen Lisesi eski mezunu

Yüce Okullarında; Kurucu nesilden gelen eğitimde yüksek seciyeli yaklaşımın, yeni nesil yönetici kadro ile çağın gereksinimleri ile başarıyla adaptasyonunu görmekten çok mutluyuz. Bu nedenle Yüce Fen Lisesi mezunu bir Veli olarak Kızımı, hiç tereddüt etmeksizin Yüce’ye kaydını yaptırdım. Disiplinli bir okul, iyi bir eğitim, hedefe yönelik geri bildirimleri ile öğrenci-okul-öğretmen ilişkisini destekleyen sistemsel yaklaşımı bizi her daim tatmin etmektedir. Öğretim kadrosunun öğrenciler ile etkin iletişimi, önce bir arkadaş ama kesinlikle bir eğitmen olduğunu anımsatarak verilen eğitim stili, Kızımızın derse ilgisini, okuluna aidiyetini ve paralelinde başarıya ulaşmasının temel kriteri olmaktadır. Onu, okula o gün için planlanmış bir faaliyeti gerçekleştirme heyecanıyla giderken görmek, yine okuldan mutlu dönüyor olması bizim için önemli bir kriter.
Yüce de en beğendiğimiz olgu; öğretilen her konunun kavramsal olarak metriklerle ölçülmesi, benchmark yapılarak takip edilmesi, sınavlarının gerçek bilgiyi ölçmeye dayalı olması ve reel başarı göstergeli bir okul olmasıdır. Başarılı olmayı mutlulukla öğreten, sosyal hayata hazırlayan, insani değerlere ve çevresel farkındalığı yüksek bireyler olarak hayata hazırlayan bir okul.
Burada yıllar önce okumuş şanslı bir öğrenci olarak, Bir Yüce’li olmanın değerini; hayata atıldığımızda öğrenmiş iken, şimdi de şanslı bir Veli olduğumuzu görerek devam ediyoruz.
Teşekkürler Yüce Ailesi…..

İbrahim GÜL

YÜCE Okullarıyla tanışalı neredeyse 10 yıl oldu ve iki çocuğum da okul öncesinden itibaren Yüceli. Bizi Yüce’yle buluşturan etkenler öncelikli olarak Atatürkçü bakış açısı, sektördeki geçmişi ve kurumsal yapısı olmuştu. Bütün bu etkenlerin zamanla Yüce Okullarının yenilikçi, çağdaş ve uluslararası standartlarda bir okul olmasının temeli olduğunu gördüm. Akademik disipliniyle, uluslararası programlarıyla, geleneksel etkinlikleriyle YÜCE Okulları dolu, dolu bir okul. Okuldaki yabancı öğrenciler sayesinde çocuklarım günlük yaşamında da İngilizce konuşabiliyor. Uluslararası programlar, hem yaşama hazırlarken hem de, yeni sınav sistemlerini destekliyor. ArGe birimleri öğretim programlarının etkin bir şekilde uygulanması için çalışıyor. Tüm okulda uygulanan açık uçlu merkezi sınav sistemi kurulmuş. Eşitlik ve adalet ilkesi ile hareket ediliyor. Kimse haksız yere not sahibi olamıyor. Çocuğum için daha ne isteyebilirim ki? Bazen bu yapılanları kanıksıyorum. Daha sonra başka okullardaki velilerle bir araya geldiğimizde eğitim adına yapılan yanlışları işittikçe okulumuzun değerini daha çok anlıyorum.
Teşekkürler YÜCE Okulları ve Ailesi. İyi ki varsınız…

Ali Necati Koçak

Ben 1985 yılında Yüce ailesine katıldım, oğlum Yaman da 7 yıldır bu ailenin bir parçası. Bizim için eğitimin en önemli parçası çocukların okullarını sevmesidir. Ne mutlu ki, okula koşarak gelen bir çocuğumuz var. Ne yaptığını gerçekten iyi bilen, eksiklerini gidermek için yapıcı davranan, sadece öğreten değil aynı zamanda öğrenen bir eğitim kurumu olduğuna hiç şüphemiz yok. Büyük reklam panolarını değil çocuklarımızın dünyalarını dolduruyorlar. Atatürk’ü seven ve sevdiren bu büyük aileyi biz de çok seviyoruz. Benim de öğretmenim olan Yücel babanın gözünün arkada kalmadığına eminim.
Ali Necati Koçak
Fulya Koçak