1988 YÜCE Fen Lisesi 1996 Özel YÜCE Koleji

1988 Yılında Türkiye’nin ilk Özel Fen Lisesi olarak eğitim hayatına başlayan YÜCE Okulları 1996 yılında Ankara Oran yerleşkesinde İlköğretim ve Kolej bölümleri ile okulöncesinden 12. Sınıfa kadar hizmet vermeye başlamıştır.

Edu21

Edu21 Öğrenim Yönetim Sistemine geliştirilebilirlik özelliği katarak bir önceki akademik yılın çalışmalarını geliştirmeye ve yenilikler katmaya başladı.

Edu21

Edu21 Öğrenim Yönetim Sistemi ile planlama, uygulama ve değerlendirme süreçlerini bütünleşik bir yapıyla bir araya getirerek teknoloji destekli kalite yönetim sistemi oluşturdu.

IB-MYP

YÜCE Ortaokulu ve YÜCE Koleji IB-MYP (Orta Yıllar Programı) Uluslararası Bakalorya Örgütü tarafından yetkilendirildi. YÜCE Okulları üç programı birden uygulamaya yetkilendiren Türkiye'de 7, dünyada 520 okul arasına girerek, Ankara'da program sürekliliği olan tek okul oldu.

AR&GE

YÜCE AR&GE merkezini kurarak 21. YY Eğitimi çerçevesinde tüm süreçleri yeniden oluşturmaya ve izlemeye başladı.

IB-MYP

IB-MYP (Orta Yıllar Programı) için resmi aday okul statüsüne ulaşıldı. Böylelikle anasınıfından 12. Sınıfa kadar IB programları tüm düzeylerde etkin olarak kullanılmaya başlandı.

Öğrence Bulutu

Öğrence Bulutu ile eğitimde etkin olarak tablet bilgisayar ve eğitim teknolojileri kullanılmaya başlandı.

IB-PYP

YÜCE İlköğretim Okulu IB-PYP (İlk Yıllar Programı) Uluslararası Bakalorya Örgütü tarafından yetkilendirildi.

P21

P21 (21. Yüzyıl Becerileri Ortaklığı) tarafından geliştirilen programları eğitim süreçlerinde kullanarak 21. YY Eğitimine geçiş yaptı.

Tematik Sınıflar

Tematik Sınıflar ile İlkokul dersliklerini öğrencinin ve öğrenmenin merkez olduğu etkinlik tabanlı bir yapıya dönüştürdü.

EAQUALS

Yabancı dil eğitimi EAQUALS (Dil Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Hizmetleri) tarafından akredite edildi.

IB

YÜCE Koleji IB (Uluslararası Bakalorya Örgütü) tarafından yetkilendirilerek IB DP (Diploma Programı) uyarınca öğretim vermeye başladı.

OkulNET

OkulNET ile eğitim yönetim süreçlerini teknolojik bir platformda etkin olarak yönetmeye başladı.

Akıllı Sınıf

Akıllı sınıf teması ile eğitimde teknolojiyi etkin olarak kullanmaya başladı.

2001

İlköğretim ve Kolej

Ankara Oran şehrindeki okul yerleşkesi bünyesinde İlköğretim ve Kolej bölümleri açıldı.

1996

YÜCE Fen Lisesi

Üniversite Giriş sınavlarında büyük başarı yakalayan YÜCE Fen Lisesi büyümeye başladı.

1991

YÜCE Fen Lisesi

YÜCE Fen Lisesi Türkiye’nin ilk özel fen liselerinden biri olarak matematik öğretmeni Yücel Kalınyazgan tarafından kuruldu.

1988

İlk Özel Fen Lisesi

Türkiye’nin ilk Özel Fen Lisesi olarak eğitim hayatına başladı.

1988