Kültürel Etkinlikler

Ana Sayfa / Yüce Okulları / Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

YÜCE Okullarında Kendini Keşfet!

Okul sistemi içinde doğru etkili ve nitelikli eğitimden söz edebilmek için akademik öğretimin yanında sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere de yer verilmesi gerekir. Yüce Okullarında her hafta, öğrencilerin ilgisini çekecek, geliştirecek ve aynı zamanda onları 21.yüzyılın gereklerine taşıyacak bir gündem seçilerek bu gündem üzerinden konferans, söyleşi, sergi, gezi gibi etkinliklere yer verilir. Böylelikle öğrencilerin kişisel gelişimi için gerekli olan ekip çalışmasına uyum, iletişim, kendini ifade etme becerilerinin gelişimi ve duyarlı bireyler olmaları sağlanır. Ayrıca öğrenciler; sosyal, sanatsal ve sportif çalışmalarıyla birlikte güven ve sorumluluk duygularını geliştirir. Mevcut becerilerini yaşama geçirecek bir zemin bulurken ayrıca kendilerine yeni ilgi alanları da yaratır.

Bunun yanında öğrencilerimizi dünyayı tanıyan ve uluslararası bilince sahip bireyler olarak yetiştirmek amacıyla her ay tematik ay kapsamında bir ülkenin sosyal, tarihsel, kültürel yapısını çeşitli etkinlikler aracılığıyla tanıtıyoruz.

Geleneksel olan etkinliklerimiz:
  • Çadır kampı
  • Bisiklet Şenliği
  • “Dilek Ağacı” Sosyal Sorumluluk Projesi
  • Sokak Oyunları Şenliği
  • Bahar Şenliği “Mezunlar Buluşması”
  • Anneler Günü Kermesi
  • “Yücelen Gençler Gala” programı
Yüce Okulları, öğrencilerini akademik yaşamlarında olduğu gibi, sosyal, kültürel ve fiziksel alanlarda da destekler. Bizler sağlıklı, mutlu, kendine güvenen, içinde bulunduğu toplumun değerlerini gözeten ve farklı kültürel değerleri anlayan aynı zamanda çağa ayak uyduran bireyler yetiştiriyoruz. Bu amacımıza ulaşmak için öğrencilerimizi, tiyatro, edebiyat, drama, bale, müzik, halk dansları ve modern danslarla yakından tanıştırıyoruz. Onların ilgi ve yeteneklerine göre kulüp ve okul takımlarına yönlendirilmeleri ise bunun ilk adımıdır.

Kulüplerimiz

• Radyo Takımı-Ortaokul-Lise
  • Tiyatro Takımı-Ortaokul-Lise
  • Orkestra Takımı-Lise

Okul içindeki günlük ve haftalık faaliyetlerimizin yanında okulumuzda öğrencilerimiz ile kültürel miraslarımızı yerinde buluşturmak, yeni kültürler ve yerler tanımalarına köprü olmak amacıyla gerek il içi, gerekse il dışı gezi organizasyonları yapıp yaşayarak uygulayarak öğrenme anlayışımıza etkinliklerimizle de katkıda bulunuyoruz. Tüm bunların yanında öğrencilerimizin okul içi ve dışında yapılan çeşitli yarışma ve etkinliklere katılımlarını teşvik ederek öğrencilerimizin kendine güvenen ve kendini ifade edebilen bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyoruz.

Yüce Okulları olarak öğrencilerimizin paylaşma, birlikte hareket etme, sorumluluk, özgüven gibi psiko-sosyal gelişimlerine, aynı zamanda kültürlerarası etkileşime ve uluslararası bilinç kazandırmaya verdiğimiz önemle öğrencilerimizi uluslararası platformda okullarını, ülkelerini temsil etmeye teşvik edip okullarını ve ülkelerini temsil etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu onlara yaşatmayı da önemli bir misyon olarak görüyoruz.