EAQUALS

Yabancı Dil Eğitiminde Kalite Güvence Kuruluşu: EAQUALS

YÜCE Okulları, yabancı dil eğitiminde dünyanın en yetkin kuruluşu olan EAQUALS tarafından akredite edilmiş Türkiye’deki ilk ve tek ilk ve orta öğretim kurumudur.

EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality in Language Service), Avrupa’da yabancı dil eğitim ve öğretimi alanında eğitimin kalitesini belgeleyen önemli bir kuruluştur. EAQUALS, eğitim ve öğretim, müfredat geliştirme, ölçme ve değerlendirme, akademik yönetim, akademik kaynaklar, öğrencilere ve personele sağlanan imkânlar, öğretim kadrosunun kalitesi, iletişim ve kurumsal altyapı alanlarında, denetleme yaparak akreditasyon vermektedir. EAQUALS’un akreditasyon sürecine girmiş olan kurumlar, dil öğreniminin bütün aşamalarında mükemmel düzeyde olduklarını kanıtlamakla yükümlüdür ve bunun için zorlu bir teftiş sürecinden geçmektedirler.

EAQUALS, yaptığı denetimlerle yasal koşulları büyük bir titizlikle kontrol eder. EAQUALS üyeleri öğrenci memnuniyeti, sağlığı, güvenliği, personel koşulları gibi tüm alanlarda minimum standartların üzerine çıkmayı taahhüt ederler. EAQUALS üyelerinin tümü, varsa o ülkelerdeki ulusal EAQUALS temsilcileri tarafından onaylanır. EAQUALS üyeliği, kalite standartlarını sürekli arttırmakla eş anlamlıdır. YÜCE Okulları ise ilk ve ortaöğretim düzeylerinde EAQUALS’a üye olan ilk Türk eğitim kurumu olmuştur.

1991 yılında kurulan EAQUALS, Avrupa Konseyi ve diğer birçok uluslararası kuruluşla dil eğitimi konusunda iş birliği çerçevesi içinde çalışmaktadır. EAQUALS, ayrıca kendi alanında uygulamalı kaynaklar üretmekte, üyelerinin gereksinimlerini karşılamaya yönelik, eğitim ve seminerler de dâhil farklı hizmetler sunmaktadır. Bütün bunların bir araya gelmesiyle birlikte, dil eğitim hizmetlerinde en yüksek standartlara erişilmesi ve erişilen standartların koruması hedeflenmektedir. Ayrıca EAQUALS misyonuna uygun olarak müfredat, öğretmen eğitimi, ölçme ve değerlendirme, okul yönetimi gibi alanlarda uluslararası çapta eğitimler vermekte ve araştırmalar yürütmektedir. EAQUALS’ın birçok ülkeden 136 üyesi vardır.

EAQUALS kendi alanında uygulamalı kaynaklar üretmekte, üyelerinin gereksinimlerini karşılamaya yönelik, eğitim ve seminerler de dâhil, farklı hizmetler sunmaktadır. Bütün bunların bir araya gelmesiyle birlikte, dil eğitim hizmetlerinde en yüksek standartlara erişilmesi ve erişilen standartların koruması hedeflenmektedir.

YÜCE Okulları, 2011 yılında EAQUALS’dan “Yabancı Dil Eğitiminde Mükemmellik” notunu almıştır. EAQUALS’a üye okullar, Avrupa Birliği’nde tek ve ortak yabancı dil seviyesi çerçeve tanımları olarak adlandırılan CEFR uygulamasının ve Avrupa Konseyi Dil Portfolyosu’nun yetkili uygulama organı olarak kabul edilir.