Özel YÜCE İlkokulu Standartlar

Ana Sayfa / Yüce Okulları / Özel YÜCE İlkokulu Standartlar

Özel Yüce İlkokulu MEB öğretim programlarının yanı sıra IB-PYP yetkili okulu olarak, P21 beceri standartlarını ve teknolojiyi tüm eğitim süreçlerinde etkin bir şekilde kullanmaktadır.

1996 yılında kurulan Özel YÜCE İlkokulu, Uluslararası Bakalorya (IB) İlk Yıllar Programı (PYP) yetkilendirme sürecini 2012 yılında tamamlayarak Ankara’daki ilk IB-PYP yetkili Özel Türk Okulu statüsüyle eğitim vermeye başlamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir özel okul olan Özel YÜCE İlkokulu, MEB öğretim programı gerekliliklerini sağlarken aynı zamanda IB-PYP öğretim programı kazanımları doğrultusunda harmanlanmış bir öğretim sunmaktadır.

21. Yüzyılın küreselleşen ekonomisinde başarılı olacak bireyleri bugünden yetiştirmek üzere eğitim veren Özel YÜCE İlkokulu bu alanda dünyanın en yetkili kurumu olan P21’in (21. Yüzyıl Becerileri Ortaklığı) oluşturduğu beceri standartlarını referans almakta ve teknolojiyi etkin olarak tüm eğitim süreçlerinde kullanmaktadır.

Öğretim programının standartları yani “öğrencilerin ne öğrendiği” ulusal ve uluslararası geçerlilikteki yaklaşımlarla sadece bilgi değil, kavram, beceri ve tutumlar odağında belirlenmektedir.