Yüce Okullarında Okul ve Aile Birliği Yönetimi Belirlendi

Okul ve Aile Birliği Olağan Genel Kurulu, Çağdaş Yusuf Akbulut’un divan başkanlığına, Hande Söbe’nin ise yazmanlığa seçilmesinin ardından, okulumuzun konferans salonunda başladı. Bir önceki dönemin yönetim kurulu başkanı Burçak Öktenoğlu, faaliyet raporunu görüntüler eşliğinde sundu. Okul Aile Birliğinin 2018-2019 öğretim yılına ait faaliyetleri arasında Anıtkabir ziyareti, 19 Mayıs ve 8 Mart gibi belirli günlerde düzenlenen kermes, kokteyl ve balolar, Dilek Ağacı Projesi başta olmak üzere toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik olarak gerçekleştirilen sosyal gönüllülük çalışmaları ve Yüce Okulları’nın geleneksel etkinlikleri arasında gösterilen çadır kampı etkinlikleri öne çıktı. Bu faaliyetlerinin tamamında amaç ve beklentilere uygun hareket edildiği hem öğrenciler hem de veliler açısından kazanımlara yol açtığı ve böylelikle okul kültürünü güçlendirip geliştirdiği yönündeki kanaat üyeler arasında hâkim görüş oldu. Önceki yılın bakiyelerinin takdim edilip değerlendirildiği bir faaliyet raporu da önceki yılın Denetleme Kurulu Başkanı Arzu Önal’dan geldi. Bu raporda, okulun ıslak hacim ve yemekhane gibi belirli alanlarında yapılan kontrollere vurgu yapıldı. Her iki faaliyet raporu da üyelerin oylarıyla taktir ve teşvikler altında aklandı.

Okul ve Aile Birliği Genel Kurulu, yeni yönetimin ve denetleme organlarının seçilmesi gündemiyle devam etti. Faaliyetleri ibra edilen Burçak Öktenoğlu yeniden Okul ve Aile Birliği başkanlığına seçildi. Serpil Sönmez başkan yardımcısı olurken Tuğba Kürkçüoğlu muhasipliğe, Bilal Tekok ise yazmanlığa getirildi. Yüce Okullarının Okul ve Aile Birliğinde Denetleme Kurulu Başkanlığına Umut Kotan ve Gülşah Akkaya seçildi. Değerlendirme Kurulunun diğer yeni üyeleri, Songül Gürsoytrak ve Tuğba Günarslan üstlenecek. Kapanışta, verimli çalışmalar yapılması dilenerek keyif dolu bir yıl temenni edildi.