Uluslararası Öğrenci Kabul Töreni

Vatandaşı olmadığınız bir ülkede öğrenim gördüğünüzü düşünün. Okulunuzdan ne beklersiniz? Dersliklerden yemekhaneye, öğrencilerinden velilere ve öğretmenlere dek adil, barışçıl ve çok kültürlü bir okul iklimi… Bunlar elbette öğrencilerin mensubu olduğu ülkelerin ya da kültürlerin karakteristiklerini önemsemeden herkesin eşit fırsatlara sahip olmasıyla mümkün. Oysa bunlar henüz yeterli değil. Öğretim programlarının da küresel düzeyde geçerli ve bu demokratik dünya görüşüyle paralel olarak yapılandırılması gerek. Tüm bunlar IB Dünya Okulu statüsünde program sürekliliğine sahip olan ve nitelikli yabancı dil eğitimiyle çok dilli bir okul hayatı sunan YÜCE’nin yabancı uyruklu öğrenciler tarafından niçin bir çekim merkezi olduğunu açıklıyor.

YÜCE Okullarının uluslararası öğrencilerinin okula uyum süreçlerinin parçası olarak orta bahçe Uluslararası Öğrenci Kabul Töreni’ne tanıklık etti. Öğrencilerimizin katılım sergilediği törende velilerimiz de hazır bulundu. Genel Müdürümüz Yiğit Demirtürk davetlileri açılış konuşmasıyla karşıladı. Ardından İngilizce öğretmenimiz Aliye Berk ile birlikte uluslararası öğrenci temsilcileri konuşmalarında kültürel çeşitliliğe dikkat çekti. Okulumuza kayıtlı bulunan farklı uluslardan öğrencilerin kendi ülkelerine ait bayrakları taşıdığı törende okul standına ülke armaları da takıldı. Bizler, bir aradayız ve farklılıklarımızla, barış içinde bir eğitimin gücüne inanıyoruz!