Özlem ve Saygıyla Anıyoruz!

Yüce Okullarında 10 Kasım, Atatürk’ü anma seremonisi, okulun orta bahçesinde yer alan Atatürk anıtına çelengin takdimi ile başlayıp saat 09.05’te çalan sirenlerle son buldu. Bunun üzerine katılımcılar programın devamı için konferans salonuna davet edildi. Buradaki Atatürk’ü anma programının açılış konuşmasını Yüce Okulları’nın kurucu temsilcisi Sayın Kağan Kalınyazgan gerçekleştirdi. Kalınyazgan, konuşmasında Atatürk’ün üstün kişiliği, çok yönlü yaşamı ve sömürülen ulusların bağımsızlık ve çağdaşlaşma mücadelesine getirdiği değerlerle sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada, dolayısıyla insanlık tarihinde örnek gösterilip saygıyla anılan bir lider olduğunu belirtti. Kalınyazgan'ın konuşmasındaki bir başka vurgu ise, Atatürk'ü anmanın ancak onu anlamakla mümkün olduğuna yönelik ifadelerindeydi.  Konuşmanın ardından Yüceli öğrencilerin hazırladığı “Işığımız, Mustafa Kemal” adlı oratoryo sergilendi. Gösteriler sırasında öğrenciler, lirik dans gösteriyle büyülerken anma programı ilkokul öğrencilerimizin okuduğu şiirlerle son buldu.