Haberler

 Ana Sayfa / Güncel / Haberler

YÜCElen gençlerin Ata’ya sözü var!

YÜCElen gençlerin Ata’ya sözü var!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesinin ilk günü, 19 Mayıs 1919’da attığı adım, YÜCE Okullarındaki törenle kutlandı. YÜCEli gençler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinden edindikleri görevlerini eksiksiz yerine getirme sözü verirken anlamlı törende inanç ve kararlık duyguları öne çıktı.


Türk gençliği açısından 19 Mayıs kutlamaları Cumhuriyet’in ilk yıllarına dek uzanır. 19 Mayıslar, bağımsızlık meşalesini devralan gençlerin Cumhuriyet’i koruma iradesini yansıtır. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının gerçekleştiği önemli adreslerden birisi de YÜCE Okulları oldu. Gençlik marşları eşliğinde başlangıcı yapılan tören, İstiklâl Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla açıldı. Kurucu Temsilcimiz Kağan Kalınyazgan, yaptıkları konuşmalarında Atatürk’ün Samsun’a çıkmakla sadece Millî Mücadeleyi kazanmayı planlamadığını, bağımsızlık savaşının ardından kurulacak ülkenin temellerini de atma bilinciyle hareket ettiğini belirtti. Kalınyazgan, Atatürk’ün öngörülerinin günümüzü aydınlattığını da sözlerine ekledi. “Atatürk, Cumhuriyetin yıkılmayacağına dair inancını her zaman korudu. Gelecekte Cumhuriyeti koruma görevini neden gençlere verdiği ise hepimiz tarafından sorgulanması gereken bir durumdur” ifadelerini kullanan Kalınyazgan, milletimizin dinamik fertleri arasında ön sıralarda yer tutan YÜCElen gençlerimizin kılavuzunun da Gençliğe Hitabe olduğuna dikkat çekti.


Açılış konuşmasının ardından sahne Uygarlık Yolunda adlı tiyatro gösterisiyle liseli öğrencilerimize ait oldu. Bu gösteriyle liseliler Ata’nın kendilerine çağrısını bayramlarında yanıtsız bırakmadı. Ardından ortaokul öğrencileri, kulüp çalışmalarında sergiledikleri başarılarına yenisini ekledi. Sahneyi danslar ve çalgılarla süsleyen öğrenciler performanslarıyla yine beğeni topladı. Ayrıca koro takımının sorumluluğu da büyüktü. En güzel performanslarını 19 Mayıs töreni için ortaya koyan koro, Yüce Ailesinin bayramına neşe kattı. Törende YÜCElen gençler bilinçleri ve eylemlilikleriyle umudumuzu diri tutmaya devam etti.

Adres Bilgileri