Haberler

 Ana Sayfa / Güncel / Haberler

Yüce Okulları, 23 Nisan’da umut ve cesaretle doldu!

Ülkemizde bayram olarak ilk ilan edilen tarih, TBMM’nin açıldığı gün, 23 Nisan’dır. Büyük Meclis’in açılması, ülkemizde demokrasinin kurumsallaşması için egemenliğin halka devredildiğini ifade eder. Aynı zamanda bu önemli günü Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara armağan ederek onları milli egemenlik sevincine ortak etmiştir. Bu tarihten itibaren çocuklarımız, daima bize geleceğimizin aydınlık günlerini müjdelemektedir. Bu nedenle YÜCE Okulları, en özel hazırlıklarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için gerçekleştirir. Ancak yaşanan pandemi, yine farklı bir yolu tercih etmeye, bayram sevincini evlerimizde ortaklaştırmaya zorunlu kıldı. Ancak eğitimcilerimizin çabası, öğrencilerimizin coşkusu ve velilerimizin ilgisi birleşince bu kutlama, 101. yıl dönümünde, çevrimiçi etkinliğin başında aynı duygularla toplanmamıza yetti. Bu yıl da yoğun bir hazırlık sürecinin ardından interaktif şekilde gerçekleşen tören, göz dolduran bir deneyim olarak okul tarihimizin unutulmaz anları arasına girdi.  

Microsoft Teams üzerinden gerçekleşen tören, izlenen slayt gösterisinin ardından İstiklal Marşı’mızın okunması ve saygı duruşuyla kapılarını araladı. Ardından, Kurucu Temsilcimiz Sayın Kağan Kalınyazgan açılış konuşmasında okulumuzda çocuklarımızın tartışma kültürünün hâkim olduğu aydınlık bir geleceğe hazırlandığını ifade ederek YÜCE’nin yaşamını ülkesine ve insanlığa adamış tüm değerlerimize sahip çıkarak onları yaşatmaya devam ettiğini kaydetti. Konuşmanın ardından tören, müzik öğretmenlerinin yönlendirmesiyle hazırlıklarını tamamlayan Koro Takımı’nın seslendirdiği şarkılarla devam etti. Bunun ardından programın heyecan dolu anlarında 4. sınıf öğrencilerimiz güzel mesajlarını iletti. “Yarınların Sahibi Çocuklar” adlı oratoryo ise ekranları başındaki binlere adeta konferans salonumuzda olduklarını hissettirdi. Kutlama törenleri, Orkestra Takımı’nın şarkılarıyla taçlanırken etkinliğin finalinde ise geçtiğimiz yıllarda düzenlenen 19 Mayıs yürüyüşümüzün videosuna eşlik eden İzmir Marşı, umudun ve cesaretin timsali oldu. 

Törenin ardından bu etkinliğin videosu Yuce Schools YouTube kanalındaki yerini aldı. Tekrar izlemek isteyen veya izleyememiş olanlar için yayına aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz: https://youtu.be/t7reEi92H58


Adres Bilgileri