Yüce Okulları, belgesel yapım sürecini öğreniyor!

Etkinlik, yönetmenliğini Özge Akkoyunlu’nun yapımcılığını ise Melis Ezgi Yaman’ın üstlendiği Hayat Tamircisi adlı belgesel filmin gösterimiyle başladı. Filme ismini veren, 22 yaşındaki Mardinli Hasan’ın çevresinin onu “hayat tamircisi” şeklinde tanımlaması. Engelli hayvanlara kendi imkânlarıyla protez bacak ve yürüteç yaparak onların yeniden hayata tutunmalarını sağlayan Hasan’ın sıra dışı hikâyesini anlatan belgesel, her şeyin çok çabuk tüketildiği günümüz toplumunda karşılıksız sevginin ve iyiliğin insanlar ve hayvanlar üzerindeki iyileştirici etkisini konu aldı. Belgesel gösteriminin ardından söz alan Akkoyunlu ile Yaman, belgesel sinemanın ne şekilde üretildiğini, yapım aşamasında hangi zorluklarla karşılaşıldığını ve kendi deneyimlerinin neler olduğunu anlattı. Öğrenciler, belgesel film çekmenin güçlüklerine karşılık bir gün kendi filmlerini yapabilecek olma ihtimalini taşıdıklarının ve kendilerinin de belgesel yoluyla anlatacak hikâyelerinin olabileceğinin farkına vardı. Etkinlik, soru ve cevap bölümüyle noktalanırken öğrencilerimizin zihninde iyi bir yaşam öyküsüyle birlikte bilgi ve umut bıraktı.