Haberler

 Ana Sayfa / Güncel / Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, YÜCE Okullarında, çevrim içi yöntemle düzenlenen törenle kutlandı.

18 Mart, Çanakkale Zaferi, bir millet birlik olduğunda en kuvvetli orduların ve donanmalarının dahi karşısında duramayacağı olağanüstü bir gücü ortaya koyduğunu dünyaya göstermiştir. Bu tarihten alacağımız en büyük ders budur ki, savaşı kazanma konusunda şans tanınmayan Türk milleti, bu zafer sayesinde işgali püskürterek mucizevi bir şekilde küllerinden dirilmiştir. Bu yönüyle 18 Mart, ezelî Türk kahramanlığının sembolik tarihlerinden biridir. Ancak bu günü sadece mucizelerle açıklamak da olanak dahilinde değildir. 18 Mart, hasretle beklenen lider, Ulu Önder Atatürk’ü de tarih sahnesine çıkarmıştır. Dolayısıyla tarihimiz için büyük bir milat olacak zafer, ancak onun liderliği sayesinde kazanılabilmiştir. 


YÜCE Okulları ise Atatürk’ün taviz vermeden, hedeflerinden bir adım geri atmadan, kararlılığıyla baş mimarı olduğu bu zaferi öğrencilerine doğru anlatmayı, onları Ata’nın yol göstericiliğiyle donatmayı ve ayrıca bu savaşta canlarını vatan topraklarını savunmak için siper eden kahramanları minnetle anmayı kendisine görev bilmektedir. Bu düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, her ne kadar konferans salonumuzda bir araya gelme şansına sahip olamasak da yine öğrencilerimizin büyük özverileri altında çevrim içi bir törenle gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz, bu törenle bir organizasyonu birlikte gerçekleştirmek ve bir ürün hâline getirerek sizlere sunmak için gönülden çaba sarf etmiştir. Hepsinden önemlisi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi öğrencilerimizin bu deneyimleri onları aynı duygular etrafında toplamış ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmiştir. Çünkü Çanakkale Zaferi’ni iyi idrak eden YÜCE’li gençlerin geleceğe baktıklarında kendilerini bekleyen hiçbir engelden korkularının kalmadığına sıkça tanık olmuşuzdur. Bu anlamda YÜCE’li gençler, bu sıralardan geçen ablaları ve ağabeyleri gibi üstlerine düşen görevi yerine getirmiş ve bu törenle birlikte zihinsel olgunluğa bir adım daha atmıştır. 


Program akışına saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’yla başlayan söz konusu tören, Kurucu Temsilcimiz Kağan Kalınyazgan’ın YÜCE Ailesi’ne hitabıyla devam etmiştir. Sayın Kalınyazgan, bu konuşmasında neredeyse hayatının yarısını cephelerde geçiren Mustafa Kemal’in Çanakkale Savaşı’nda ve kurtuluş mücadelesinin her ânında en önde olmasının onu doğal bir lider hâline getirdiğine dikkat çekmiştir. Açılış konuşmasının ardından anma töreni, koro ve orkestra takımlarının performanslarıyla devam etmiştir.  Bu destanla özdeşleşmiş parçaların seslendirildiği performanslar ise bize bir arada olduğumuz duygusunu yeniden kazandırmıştır.  Liseli öğrencilerimizin “Ayak İzleri” adlı oratoryosu ise ülkemizi işgalden kurtaran kahramanlara bir kez daha minnet duygularımızı iletme konusunda fırsat tanımıştır. 

Adres Bilgileri