YÜCE’li Öğrencimiz Ataberk Turan’dan Büyük Başarı!

Apple’ın WWDC 20 etkinliği yaklaşırken şirketin bu yıla özel olarak düzenlediği Swift Student Challenge‘ın kazananları açıklandı. Kazananlar listesine Yüceli Ataberk Turan da girmeye hak kazandı. Genç katılımcılar, yazdıkları uygulamalarla Swift programlama dilini öğrenmeyi etkileşimli ve eğlenceli hale getiriyor. WWDC 20 için organize edilen Swift Student Challenge’ı kazanan öğrenciler, diğer geliştiriciler gibi Apple Developer uygulaması üzerinden 100’den fazla geliştirici oturumuna ücretsiz katılarak dünyanın önde gelen yazılım geliştiricileriyle bir araya gelecek. WWDC, Apple’ın yeni yazılımlarını ve ürünlerini tanıttığı genel olarak yazılım dünyasındaki insanları kapsayan bir etkinlik. Bu yıl 31’inci kez düzenlenen konferans, diğerlerinden farklı olarak Covid-19 önlemleri kapsamında ilk kez online olarak yapılacak.

Kazanan listesine adını yazdıran YÜCE Fen Lisesi, 11-A sınıfından öğrencimiz Ataberk Turan, aynı zamanda TurkishKit Blog’un direktörlüğünü yapıyor. Turan, Swift'i dokuzuncu sınıftayken kendi imkanlarıyla öğrenmiş. “16 yaşındayım. Çocukluğumdan beri Apple şirketine ve yazılım işine tutku ile bağlıyım" diyen Turan, kodlama bilgisinin ve yaratıcılığının sınırlarını zorlamak için programa başvurduğunu söylüyor. Turan’ın geliştirdiği proje ise konuşma bozukluğunun teknolojik yöntemlerle tespit edilmesine dayanıyor. Turan bu projedeki amacının teknolojinin tıp alanına yapacağı katkıları göstermek olduğunu belirtiyor.  Bu üstün başarısından dolayı öğrencimizi tebrik ediyoruz.