“Pakistan’ı Tanıyoruz!”

Yüce Okulları, her ay farklı bir ülkenin kültürel özelliklerini tanımak için etkinlikler düzenliyor. Tematik aylar için Ekim ayı etkinliklerimizin merkezindeyse Pakistan ülkesi var. Ortaokul öğrencilerimiz, bu doğrultuda Pakistanlı velimiz Sayın Mubashir Ahmed Siddiqui ve ailesinin bu ülkenin kültürel niteliklerini tanıttığı bir söyleşiye katıldı. Söyleşide öğrencilerimize Pakistan’da yaşama deneyimlerini aktaran velimiz, öğrencilerimizden gelen soruları içtenlikle cevapladı. Sunumun ardından Pakistan kültürünün tanıtıldığı sergiye geçildi. Bu ülkenin araçlarında ve kıyafetlerindeki süsleme kültürü öğrenciler tarafından ilgi çekici bulundu. Ayrıca Ankara’da Pakistan mutfağından lezzetlerin sunulduğu restoran işleten velimiz, bu otantik mutfaktan örnekleri katılımcılara ikram etti. Bu ülkenin kültürel değerlerini içerisinde barındıran sergi ve sunum etkinlikleri, öğrencilerimizin yeni bir ülkeyi, o ülkenin bir vatandaşının izlenimleri üzerinden tanımasıyla verimli ve çekilen fotoğraflarla keyifli bir biçimde noktalandı.