Yüce’de Hayvanları Koruma Günü

Hayvan hakları aktivisti Yıldız, uzun yıllardır hayvan hakları konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıyor, interaktif söyleşiler düzenliyor ve basın açıklamalarıyla medyanın gücünü kullanmaya çalışıyor. Ona kimi zaman hayvanların sahiplendirilmek yerine ücret karşılığında satıldığı yasadışı mağazalara karşı çıkarken kimi zamansa hayvan haklarını konusundaki gerekli yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi için konuyu meclis gündemine taşımaya çalışırken tanık oluyoruz. Ancak Yıldız’a göre hayvan hakları savunusu sadece hayvanları ilgilendiren bir konu değil. Hayvan hakları, aynı zamanda insana ve çevreye saygılı bir yaşam sürmek için en önemli bileşenlerden birisi. Dolayısıyla hayvan hakları, insan haklarından bağımsız ele alınamaz. Özellikle kent yaşamında hayvanların gösteri ve eğlence amacıyla sirklerde, tema parklarda ve hayvanat bahçelerinde sergilenmesi, tıbbi ve kozmetik deneylerde kullanılması gibi hayvan hakkı ihlallerinin takipçisi olan Yıldız’ın önem verdiği konulardan birisi de çocukları ve gençleri hayvan sevgisiyle donatmak.

Bu doğrultuda, hayvan hakları dostu Yüceli öğrencilerle hoş sohbetle gerçekleşen bir söyleşiye katılan Yıldız, esas ayrımcılığın öncelikle dil yoluyla başladığının altını çizdi. Günlük kullanımda insanların birbirlerine kırıcı sözler söylerken hayvanların özelliklerine referans verdiğini belirten Yıldız, bunun gülünç durumları oluşturmak yerine hayvanların ötekileştirilmesine neden olduğunu söyledi. Atatürk’ün ülkemizdeki hayvan sahiplenen kişilerden birisi olduğunu getirdiği fotoğraflarla birlikte sergileyen Yıldız, onun hayvan hakları konusunda da hepimize örnek olması gerektiğini ifade etti. Yıldız’ın yanından hiç ayırmadığı Kangal cinsi köpeği Junior ise sevimli tavırlarıyla bütün öğrencilerin ilgi odağı olmayı başardı.