Yüce Okulları, teknolojik deneyimleriyle yoluna devam ediyor!

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsü salgını nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edilmesiyle eğitim, geçici olarak sınıf ortamından dijital platformlara taşındı. Öğrenci ve öğretmenler, uzaktan eğitime geçerek evlerinde kameralar karşısındaki yerlerini almaya başladı. Ancak bu süreçte geleneksel modeli benimseyen kurumlar alışkanlıklarını gözden geçirmekte zorlanırken anlayışını ve teknik alt yapısını geleceğin eğitim modeli olan teknolojiye göre uyumlayan az sayıdaki kurum ise şimdiye kadarki çalışmalarını haklı çıkaran bir tecrübeyi yaşıyor. Kurulduğu günden bu yana “Eğitim için teknoloji!” ilkesiyle, kendisini her geçen yıl geliştirerek yoluna emin adımlarla devam eden Yüce Okulları, uzaktan eğitimi, gelecekteki çalışmalarına katkı sağlayacak öğretici bir deneyim süreci olarak görmekten yana. Bunun haklı gururuyla Yüce Okulları gerek MEB gerekse IB programlarında hiçbir kesintiye uğramadı.

Bu çerçevede, öğrenmenin sadece sınıf ortamlarında olmadığı düşüncesini benimseyerek 2003 yılından itibaren eğitim süreçlerini teknolojik araçları merkezine alan projeler etrafında tasarlayan Yüce Okulları, uzaktan eğitime de en hızlı ve etkili adaptasyonu sağlayan eğitim kurumu olarak öne çıktı. Teknolojik alt yapısının hazır bulunması, öğretmenlerin bu konudaki tecrübesi ve velilerin iş birliği sayesinde Yüce Okulları, ders saatlerini ve planlarını hiç bozmadan interaktif şekilde eğitime her zaman olduğu gibi devam ediyor. Eğitime bütün dijital etkinlikleri ve çevrimiçi sınavlarıyla birlikte kaldıkları yerden devam eden Yüceli öğrencilerin bu günlerde okullarından aldıkları en büyük ders ise, yaşanan sorunlara karşı doğru ve etkin çözümler üretip yeni koşullara uyum sağlamak. Yüceli öğrenciler, evlerinden dersliklerine uzaktan eğitim sürecinin kendilerine kattığı önemli deneyimlerle dönecek.