Atatürk, YÜCE’de bizimleydi!

Ülkemizi bağımsızlığına kavuşturan ve modern ulus devletlerin arasında yazdıran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bundan 83 yıl önce ebediyete intikal etti ancak ilke ve devrimleriyle daima aramızda. Ata’nın hayata gözlerini yumduğu saat dokuzu beş geçe çalan siren sesleri ise bütün ülke sathında olduğu gibi YÜCE Okullarında da yine başları yere eğdirdi.

Okulumuzun bahçesinde düzenlenen anma töreni ve ardından konferans salonumuzda gerçekleşen programa öğrenci ve öğretmenlerimizin yanı sıra velilerimiz de katıldı. Bahçemizde bulunan anıta çelengin takdimi ile başlayan 10 Kasım, Atatürk’ü anma töreni, 09.05’te çalan sirenlerle son buldu. Bunun üzerine hüzün duyguları içindeki katılımcılar programın devamı için konferans salonuna davet edildi. Koronun sahne almasının ardından sunuculuğunu Tuana Palak’ın üstlendiği anma programında açılış konuşmasını gerçekleştiren kurucu temsilcimiz Kağan Kalınyazgan, Ata’mızın aramızdan ayrılışının üzerinden bir asır geçmesine karşılık anısının gün geçtikçe daha çok yad edildiğini vurguladı. Atatürk’ün bıraktığı eserlerin de zamana direnerek geçerliliğini koruduğunu belirten Kalınyazgan, Ata’mızın bir kıvılcım, izinden yürüyenlerinse birer alev olduğunu sözlerine ekledi. Anma konuşmasının ardından büyük yetenekler, şarkılarını Ata’nın anısına söyleme fırsatı bularak dikkatleri üzerine çekerken “Atamızın İzinden” adlı oratoryo gösterisi ise YÜCE’nin Atatürk’ün devrimlerinin bekçisi olma iradesini yeniden ortaya koydu.