Özel YÜCE Fen Lisesi Öğretim

Ana Sayfa / Yüce Okulları / Özel YÜCE Fen Lisesi Öğretim

Bilimi uygulayarak öğrenen YÜCE Fen Liseliler!

YÜCE Okullarında uygulanan farklılaştırılmış öğretim yaklaşımıyla öğrencilerin ihtiyacına göre şekillenen süreçler, öğrencinin etkin olduğu öğretim yöntemleriyle desteklenir.

Özel YÜCE Fen Lisesinde öğretim süreci, standartların belirlenmesi ve ders planlarının tasarlanmasıyla başlar ve ihtiyaca göre yapılandırılır. Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programlarında bulunan öğrenme kazanımları, kavram ve beceriler ele alınırken; bireysel ihtiyaçlara göre şekillenen farklı öğretim yöntemleri ile öğrenme kalıcı hale gelmektedir.

Öğrencilerin öğrenme biçimleri, hazır bulunuşlukları ve ilgileri birbirlerinden farklıdır. Bu durum öğrenciler için eğitimin farklılaştırılmasını gerektirmektedir. Özel YÜCE Fen Lisesinde öğrencilerin bireysel farklılıkları dikkate alınarak öğretim içerik, ürün ve süreç boyutunda çeşitlilik göstermektedir. Bu sayede süreçlerin tek tipleştirilmesi yerine her bir öğrenciye göre farklılaşması ile öğrenciler aktif öğrenen profiline sahip olurlar. Aynı zamanda öğretim sadece doğrudan anlatım yerine çeşitli yöntem ve tekniklerle desteklenir. Böylelikle sınıf içerisinde öğretmen ve öğrenci arasındaki etkileşim ile öğrenme kalıcı ve anlamlı hâle gelir.