Haberler

 Ana Sayfa / Güncel / Haberler

Yüce Okulları, geleceğin eğitiminin yapı taşlarını döşüyor!

Millî Eğitim Bakanlığının yayımladığı Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitim konulu genelge doğrultusunda, sadece uzaktan eğitim verilerek geçen sürenin ardından okullarda koridorlar yeniden öğrencilerin ayak sesleriyle doldu. Gerekli bütün tedbirlerin alındığı Yüce Okullarında da öğrenciler, zaman kaybı yaşamadan geçirdikleri dönemin ardından gerek yüz yüze gerekse uzaktan eğitimin bir arada uygulandığı harmanlanmış eğitim modeliyle eğitimlerini artık daha özgüvenli bir biçimde sürdürüyor. 

Yüce Anaokulunda öğrenciler, harmanlanmış eğitimle tam gün olarak derslerinin ve oyunlarının başında hazır bulunuyor. Etkinliklerle desteklenen ve öğrencilerin sosyalleşme ihtiyacının kontrollü bir şekilde sağlandığı ana sınıflarında yüzler gülüyor. 

Yüce İlkokulunda ise öğrenciler, okula iki grup hâlinde geliyor. Çarşamba günü haricinde hafta içi her gün, sıralardan öğrencilerin neşeleri yükseliyor. Ancak öğrenciler, okulda olmadıkları gün ve saatlerde de eğitimlerine uzaktan eğitim yoluyla katılarak okulda bulunan diğer arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle etkileşim kuruyor. Derslerinde ilk ünitelerini geride bırakan öğrenciler, PYP ünitelerine ait ilk ana fikirleri etrafında çalışmalarını tamamlamış bulunuyor. Ayrıca öğrenciler, sergi ünitesi için de araştırmalarına hızla devam ediyor.  

Öte yandan bu süreçten alnının akıyla çıkan Yüce’nin Ortaokul ve Lise katları da yine hareketli. Şimdiye dek hiçbir ders saatini kaçırmadan eğitimlerine devam eden öğrenciler, korudukları mesafeye rağmen birbirlerine şimdi daha yakın. Bu düzeylerde sıralarının başına geçen öğrenciler olduğu gibi kimisi de aynı derse evlerinden bağlanabiliyor. 

Her iki grubun da öğretmenleri soru yağmuruna tutabildiği ve ders içi etkinliklere aktif bir şekilde katılabildiği Yüce Okulları, uyguladığı bu sistem sayesinde tarihe önemli bir kayıt düşmüş olacak. Öğrenciler, böylelikle salgın sona erdiğinde değişime tanıklık etmiş ve teknolojinin merkezinde yer alacağı geleceğin eğitim modeli için deneyimler biriktirmiş olacak. 

Adres Bilgileri