23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Töreni Coşkusu!

Programın açılış konuşması için Kurucu Temsilcimiz Kağan Kalınyazgan, 99 yıl önceki koşulları anımsatarak sözlerine başladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusuna millî iradeye uyma sözünü verdiğini ve bu sözü büyük bir tutarlılıkla yerine getirdiğini vurgulayan Kalınyazgan, ülkemizin gelişmesinde en önemli etkenlerden birisinin de Atatürk’ün sözleri ile davranışları arasındaki tutarlık olduğunun altını çizdi. Ayrıca, “Tarihimizi çocuklarımıza sadece kitaplarla aktarmaya kalkacak olsak kuru bilgi olarak kaldığı gibi onlar için büyük bir anlam ifade etmeyecektir. Millî günlerimiz, çocuklarımızın yaşayarak, hissederek tarihimizi anlamaları ve özümsemeleri için büyük bir fırsattır.” şeklinde konuşan Kalınyazgan, YÜCE Okulları’nın millî bayramları öğrencilerine yaşayarak öğretmesinin sözleri ile davranışları arasındaki tutarlılığın bir ifadesi olduğunu ekledi. Açılış konuşmasının ardından kulüplerde yer alan ilkokul öğrencilerinin sergilediği performanslar sahne aldı. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve değerli velilerimizin geniş katılım gösterdiği törende, renkli gösteriler güne damgasını vurdu. Törende öğrencilerimiz bizlere sevgi, birlik, beraberlik, paylaşım, dayanışma ve milli duyguları hissettirdi. Anaokulu öğrencilerimizin halk oyunları, dans ve orff gösterisi ise ayrıca büyük ilgi topladı. Bunun yanında ilkokul halk dansları, dans, bale, cimnastik ve orff gösterisi beğeniyle izlendi. Günün anlam ve öneminin vurgulandığı mesajlar ise, kapanış etkinliklerinde Ortaokul Oratoryo Grubu’ndan geldi.