Ana Sayfa / Güncel / Haberler

Özlem ve Saygıyla Anıyoruz!

YÜCE Okullarında 10 Kasım, Atatürk’ü anma seremonisi, Kurucu Temsilcimiz Kağan Kalınyazgan’ın öğrencilerimizin eşliğinde Atatürk anıtına çelenk takdimi ile başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat dururken Ata’mızın anısına boyunlar yere eğildi. Çelenk sunma programının ardındansa katılımcılar çevrimiçi olarak gerçekleştirilen anma programına davet edildi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı, Microsoft Teams üzerinden, video sunumu ve açılış konuşmalarıyla başladı. Konuşmasında Sayın Kağan Kalınyazgan, 10 Kasım'ın Atatürk'ü anma günü olmanın ötesine taştığını, çünkü Atatürk'ü anmanın büyük eseri olan Cumhuriyet'i koruyup geleceğe taşımaktan geçtiğini dile getirdi. Aynı zamanda öğrencilere, gençlere de seslenen Kalınyazgan, onlardan tutum ve davranışlarıyla Türk gençliğini temsil etmelerini isteyerek Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini hatırlattı. Bu konuşmanın ardından YÜCEli ortaokul öğrencilerinin hazırladığı “Mustafa Kemal’i Anmak O’nu Anlamak” adlı oratoryo sergilendi. Ayrıca koro ve orkestra takımlarımız seslendirdikleri ezgilerle katılımcıları duygulandırdı. Anma programı, Atatürk’ün ideallerini sonsuza dek yaşatma düşüncesiyle son buldu.