Mesleki geziler başladı!

Lise öğrencileri, öğrenimlerinin bu dönemini gelecekte hangi mesleği seçecekleri konusunda bir karara varmakla geçirir. Önlerinde duran üniversite sınavındaki bölüm tercihleri de bu belirsizliğe eklenince meslek seçimi iyice önemli bir hâle gelir. Ancak her meslek, günümüzde bir dönüşüm süreci geçirmektedir. Ayrıca her öğrencinin de bireysel yetenekleri, yapabilecekleri birbirinden farklıdır. Bu durumda öğrenciler, hem gelecekte iyi bir hayat sürebilmeleri için doğru hem de kendilerine uygun bir mesleği tercih etmeye çalışmalıdır. Bu doğrultuda Yüce Okulları ise meslek seçimlerinde rehberlik servisi aracılığıyla öğrencilerini yalnız bırakmadı. “Kariyerimi Planlıyorum” adlı sosyal etkinlikler kapsamında Yüceli öğrenciler, merak ettikleri bir mesleği icra eden uzman kişilerle buluştu. Uzmanların çalışma ortamlarına geziler düzenleyerek ilgilendikleri mesleği yerinde ve yakından gören öğrenciler, rehberlik öğretmenlerinin liderliğinde incelemelerde bulundu. Öğrenciler, şimdi bu zorlu sürece zihinleri daha berrak bir durumda giriyor.