Yüce Okullarından bir zaman yolculuğu

Gala programı, 60 ve 70’ler döneminde moda olan dans ve şarkıcılarının görüntülerden oluşan slayt gösterisiyle perdelerini araladı. Açılışla birlikte veliler, Hisseli Harikalar Kumpanyası’nın meşhur şarkısıyla ilk gençlik yıllarını anımsadı. Programda öğrencilerin “Yücelen Sesler” adlı müzik grupları, Lise Dans Takımı, İlkokul Jimnastik ve Bale Takımları sırasıyla sahne aldı. Türkiye’nin yakın tarihinde 45’lik plakların gündeme gelmesiyle etkisini hissettiren aranjmanlardan, hafif müzik ve Anadolu Pop türlerinden örneklerin sergilendiği performanslarda Elvis Presley ve Enrico Macias gibi dünya starları da unutulmadı. Aynı zamanda etkinlikte bu dönemde popüler olan orkestra, kabare ve müzikaller de kendisine yer buldu.

YÜCElen Gençler Galası’na renk katan bir başta performans da katılımcıların etkinliğe nostaljik kıyafetlerle gelmesi oldu. Gala için kimi katılımcılar ailelerine ait dolaplarda, sandıklarda muhafaza edilen eski kıyafetleri bulup çıkardı kimileri ise eski yılların stillerini hatırlatan retro giysileri tercih etti. Kimi katılımcılar ise geceye hazırlanmak için dönemin kostümlerini kiralayan mağazaların yolunu tuttu. Böylelikle eski yılların ruhunun sahneden salonun dört bir yanına taşmasıyla birlikte izleyenler de ilgi çeken kostüm ve aksesuarlarıyla gecenin birer aktörü hâline geldi. Selâmlama Seremonisiyle son bulan YÜCElen Gençler Galası ustalık gerektiren tasarımı ve sanat yönetmenliği sayesinde kültürel tarihimizin üretimlerinin sarmaladığı bir atmosfer yaratarak katılımcılarını eğlence dolu bir zaman yolculuğuna çıkardı.