Ana Sayfa / Güncel / Haberler

“Somali’yi Tanıyoruz!”

YÜCE Okulları, her ay farklı bir ülkenin kültürel özelliklerini tanımak için etkinlikler düzenliyor. Tematik aylar için Ocak ayı etkinliklerimizin merkezindeyse Somali ülkesi var. Bu doğrultuda öğrenciler, Somalili öğrencimiz Muhsin Ahmed Mohamed ve ablası Suad Ahmed Mohamed’in sunumuyla bu ülkenin kültürel niteliklerinin tanıtıldığı söyleşiye katıldı. Söyleşide Somali’de yaşama deneyimlerini aktaran arkadaşlarımız, öğrencilerimizden gelen soruları içtenlikle cevapladı. Somali kültüründeki geleneksel kıyafetleri ve danslarını içeren video, öğrenciler tarafından ilgi çekici bulundu. Böylece bu etkinlik, öğrencilerimizin yeni bir ülkeyi, o ülkenin kendi vatandaşlarının izlenimleri üzerinden tanımasıyla verimli ve çekilen fotoğraflarla keyifli bir biçimde noktalandı.